Kunnon Laiva 2017 saateltu päätökseen onnellisesti ja onnistuneesti!

25.8.2017 10.00

Kunnon Laiva seilasi taas kahden vuoden tauon jälkeen 18.20.8.2017. Risteilyn teemana oli Liiku tunteella – liikuta tunteella. Itämeren aalloilla saatiin taas kokea unohtumaton viikonloppu täynnä liikunnan riemua, ajatuksia herättäviä ja tunteita nostattavia puheenvuoroja, hienoja kohtaamisia ja verkostoitumista, uusia ideoita, yhdessä tekemisen meininkiä ja hyvää fiilistä. 

Noin 850 matkustajaa sai tälläkin kertaa nauttia huippupuhujien luennoista, monipuolisesta liikuntaohjelmasta sekä näytteilleasettajien kiinnostavasta näyttelytarjonnasta. Risteilyisäntänä Kunnon Laivalla toimi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu tanssija, koreografi Marko Keränen. Marko toimi Kunnon Laivalla useassa eri roolissa: lauantaina hänen ohjauksessaan pääsi nauttimaan latinorytmeistä Latino Show -tunnilla ja lauantai-illan päätteeksi Marko piti vielä luennon, jossa hän kertoi omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan siitä, miten voimme tunteella ja intohimolla innostaa muita liikkumaan.

Uutuuslajeina Kunnon Laivalla päästiin testaamaan vauhdikkaasta ja tehokkaasta rummutuksesta inspiraationsa ammentavaa POUNDia, viime vuosien hittilajiksi noussutta Lavis-lavatanssijumppaa, kehonhuoltoon uusia ulottuvuuksia tuovaa HighRoller-putkirullausta sekä tiukkaa pakaratreeniä tarjoavaa The Work of Booty by Casall -tuntia. Tällä kertaa Kunnon Laivan liikuntaohjelmasta löytyi erittäin laaja kattaus erilaisia tanssitunteja. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutun Ansku Bergströmin ohjauksessa päästiin kokeilemaan Dance Fit -tuntia, joka on rytmikkäitä ja helposti opittavia tanssikuvioita sekä lihaskuntoa ja kehonhuoltoa yhdistävä vauhdikas tunti sekä Rhythms-tuntia, jossa tehdään rytmikkääseen musiikkiin useita toistoja eri tanssien perusliikkeistä. Tarjolla oli myös Voimisteluliiton kehittämä Tanssitreeni, joka yhdistelee eri tanssityylejä hiphopista salsaan ja Bollywoodista tangoon. Voimisteluliiton tuntikonsepteista oli Tanssitreenin lisäksi kokeiltavana myös monipuolisesti kuntoa kehittävä ja kehoa vahvistava Tehotreeni sekä Kehonhuolto, jossa välineenä toimii vanha, tuttu jumppakeppi. Niin ikään vanha tuttu liikuntaväline eli steppilauta oli käytössä puolestaan M.A.X.-uutuuslajissa. Jo aiemmilta Kunnon Laivoilta tuttu kahvakuula käskyttäjänään Kahvakuulamies Tuomo Kilpeläinen keräsi edelleen innokkaan joukon tämän tehokkaan lajin pariin. Ihanaa rauhoittumista ja kehonhuoltoa tarjosivat FasciaMethod, Pilates sekä Yin- ja Flow-jooga. Lantiopohjan lihaksia etsittiin ja vahvistettiin puolestaan Heat 4Venus ja Squeeze 4Venus -tunneilla. Koululiikuntaliiton kehittämä Juoksusankarit-konsepti tutustutti monipuolisiin ja innostaviin juoksuharjoitteisiin sekä antoi myös vinkkejä juoksuharjoittelun toteuttamiseen erilaisille liikkujille.

Kunnon Laivan luennot käsittelivät itsetuntemuksen ja itsetunnon kehittämistä, oman sisäisen hehkun ja läsnäolon löytämistä sekä karisman ja persoonan peliin tuomista niin omassa elämässä kuin ihmisten parissa työskenneltäessä. Perjantai-illan luento-osuuden aloitti psykologi Satu Lähteenkorva. Lähteenkorvan luento käsitteli itsetuntemuksen ja oman persoonan tuntemisen tärkeyttä ja millä tavalla se vaikuttaa hyvinvointiimme ja siihen, miten toimimme muiden kanssa. Lähteenkorva syvensi teemaa lauantain luennollaan, joka tarjosi eväitä siihen, miten oma persoona voidaan tuoda vahvemmin mukaan työhön, jota teemme ihmisten parissa. Terveyspsykologi Timo Renforsin luennolla kuultiin hersyviä tarinoita itsetunnosta ja sisäisestä hehkusta. Näyttelijä, käsikirjoittaja Kari Ketonen puolestaan toi lavalle näkemyksensä karisman syvimmästä olemuksesta. Ketosen luennon sanoma kiteytyy hienosti yhteen hänen esittämäänsä lauseeseen: karisma on läsnäoloa. Lauantain luento-osuuden avasi Vaakakapinan rohkea ja vahva kapinajohtaja Jenny Lehtinen, joka muistutti ajatuksia herättävässä luennossaan, että liikunta kuuluu ihan kaikille ja jokaisella on oikeus nauttia itsestään ja kehostaan juuri sellaisena kuin. Jokaisella on lupa näkyä!

Näyttelyosasto toimi luontevana areenana verkostoitumiseen, ja sen monipuolinen ja laaja kattaus tarjosi uusia ideoita ja inspiraation lähteitä sekä päivitystä vanhoihin tuttuihin asioihin. Näytteillä oli niin kansanterveys- ja liikuntajärjestöjen kuin erilaisten yritysten palveluita ja tuotteita. Näytteilleasettajien tarjonta kiinnosti osallistujia ja ajoittain osastoilla kävi varsin mukava kuhina.

Kunnon Laiva ei olisi Kunnon Laiva ilman illan vauhdikkaita kuvioita Atlantis Palacen tanssilattialla! Perjantain rytmeistä vastasi hulvaton cover-bändi Disco Inferno. Kokoonpanon vauhdikas lavameno ja esiintymiskostyymit tuskin jättivät ketään yleisössä kylmäksi. Kiihkeyttä kuumaa, hulluutta huumaa oli tarjolla myös lauantai-iltana, kun lavan valtasi yksi Suomen musiikkitaivaan kirkkaimmista tähdistä. Lauri Tähkän ja bändinsä Revohkan keikka täytti Atlantis Palacen ääriään myöten ja tunnelma keikan aikana oli käsinkosketeltavan tiivis. Tämä intensiivisesti esiintyvä ja karismaattinen artisti ottaa kyllä yleisönsä 100-prosenttisesti. Taisipa Late saada Kunnon Laivan yleisöstä aika monta uutta faniakin! KKI-ohjelman Facebook-kisassa fanitapaamisen voittaneet Anne ja Jonna pääsivät tapaamaan Lauria lauantai-iltapäivällä ihan henkilökohtaisesti ja fanitapaaminen taisi olla kaikille kolmelle mieluisa kohtaaminen.

Kunnon Laiva on verkostoitumista ja yhdessä tekemistä parhaimmillaan. Siitä tämänkin kertainen risteily oli taas hyvä, konkreettinen osoitus. Viikonloppuun mahtui paljon upeita kohtaamisia: vanhojen tuttujen kesken päästiin vaihtamaan kuulumisia ja uusia tuttavuuksia ja kumppanuuksia solmittiin. Risteilyn tunnelma oli välitön ja rento. Päällimmäisenä monelle varmasti jäi mieleen hyväntuulisuus, liikunnan riemu, hymy, nauru ja ilo. Suuria tunteita. Kunnon Laivan teema "Liiku tunteella – liikuta tunteella" taisi tämän viikonlopun aikana toteutua monessa eri hetkessä.

Iso kiitos kaikille Kunnon Laivalla mukana olleille – te teitte tästä tapahtumasta ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan! Suurkiitos pääyhteistyökumppanimme Silja Line, Matkapojat ja Casall sekä kaikki te lukuisat tahot ja henkilöt, jotka olitte omalta osaltanne mukana rakentamassa tätä hyväntuulista ja liikuttavaa risteilyä.

Kunnon Laivan tunnelmiin pääset vielä palaamaan tapahtuman Facebook-sivun sekä verkkosivujen kuvagallerian kautta.