Mahtava, onnistunut Kunnon Laiva takana!

31.8.2015 15.00

Kunnon Laiva seilasi Itämeren aalloilla pari viikonloppua sitten. Tunnelma risteilyllä oli jälleen kerran ainutlaatuinen. Muutaman sanasen kautta olemme järjestäjien puolesta yrittäneet tiivistää tämän hienon tapahtuman ikimuistoisia hetkiä.

Aurinko ja iloinen tunnelma hellivät 10-vuotisjuhlaristeilyä koko tapahtuman ajan. Reilut 850 osallistujaa nauttivat kahvakuulailusta, lattarialkeista, asahista, tanssimuuveista, toiminnallista kuntopiireistä, pilateksesta ja monista muista liikuntamaistiaisista. Tuoteuutuuksina mieleen jäivät ainakin hauskat ja tehokkaat Bungypump-kuntoilusauvat ja kuulemma jo iloisella 90-luvullakin esiintynyt (tosin eri nimellä) Gymstickin Powerslide -treenilauta. Tuttu ja turvallinen kuntopiiri on jälleen suosittu ryhmäliikuntamuoto ja saa hien pintaan vuodesta toiseen välineillä kuin välineillä.

Marco Bjurström oli risteilyisäntänä elementissään: hän luotsasi ammattitaidolla luentoja, esitteli puhujat heidän lempibiisiensä kautta, improvisoi mukaansatempaavat taukojumpat kyseisiin kappaleisiin ja veti lauantai-iltapäivällä oman Happy Hour -tanssituntinsa, jota osallistujat kehuivat heidän kaikkien aikojan mahtavimmaksi tanssitunnikseen. Että sellainen mies!

Näyttelyosastolla oli aavistuksen verran hiljaisempaa kuin aikaisempina vuosina. Siellä näkyi ehkä se, että jumpat ja luennot olivat lähes täysiä koko ajan. Toisaalta väki valui sinne tauoilla ryppäissä, jolloin tila täyttyikin mukavasti puheensorinasta ja näyttelyosastojen aktiviteeteista.

Perjantai-illan luennoissa käsiteltiin teemaa Poweria minäpystyvyyteen. Raimo Lappalainen pohjusti teemaa selkeästi ja ajatuksia herättävästi. Anette Palssa jatkoi sujuvasti siitä kertoen, miten hän asiakastyössään kohtaa, motivoi ja kannustaa asiakkaitaan. Raakel Lignell kertoi illan päätteeksi oman elämäntapamuutostarinansa, jossa peruspilareina oli juurikin Lappalaisen ja Palssan ohjeita oman itsensä kuunteluun ja sen tiedostamiseen, mitä keho ja mieli kullakin hetkellä tarvitsee.

Lauantaina luentosalissa ilta oli täynnä tunnetta ja sinne todella tuotiin inhimillisyyttä arkeen. Piia Jallinoja herätteli alkuun väen pohtimaan, olemmeko askeettisia koneihmisiä vai eksaattisia itsensäkehittäjiä. Todellisuus lienee jossakin näiden välimaastossa. Maaret Kallio toi saliin lämmön ja puki sanoiksi sen palautteen, jota hän on Helsingin Sanomien blogi- ja kolumnikirjoitusten (lukija- ja palautemäärät ovat lyöneet kaikki hs.fi-sivujen ennätykset) myötä saanut: hänen sanomassaan on vahvasti jotain sellaista, mitä tässä ajassa ja tilassa kaivataan ja tarvitaan. Yleisöä nauratti ja itketti. Kallio esitti meille niitä ansoja, joita arki meidän eteemme virittää ja vaihtoehtoja, kuinka niistä päästä irti. Käänsimme katseemme omaan itseemme, katsoimme sinne syvälle ja totesimme, että lankeamme näihin ansoihin todellakin joka päivä. "Mittaa elämäsi rakkaudessa", oli Kallion viimeinen viesti ja se jääköön tässä vaiheessa kiteytykseksi hurjan hienosta ja vaikuttavasta puheenvuorosta.

Täpötäysi Atlantis Palace ei kuitenkaan päässyt seuraavankaan puhujan aikana helpolla. Esa Saarisen luentoa kuvasi Marco Bjurström kyyneleitä pyyhkien: "Hän kertoo tarinoita sieltä ja täältä ja tuntuu, etteivät ne liity toisiinsa mitenkään. Sitten tsung, tsung ja tsung ne tärähtävät paikoilleen ja koko puheenvuoro onkin yhtä samaa lausetta." Saarinen muistutti muun muassa, että niin kotona kuin työssä on hyvä sanoa sille läheiseille: "Good job. Ja siinä lopussa on todellakin piste. Ei pilkku ja mutta." KKI-viestintäosasto on todella häkeltynyt lauantai-illan tunnelmasta, mutta jo tässä vaiheessa se on nimetty kaikkien aikojen luentoillaksi.

Kunnon Laivan yksi tarkoitus on tutustuttaa toimijoita toisiinsa. Jälleen kerran saatiin paljon uusia tuttavia, syvennettiin vanhoja suhteita, heiteltiin ideoita ja ajatuksia ja pidettiin pieniä palavereja ja lounasmiitinkejä. Näin sen kuuluukin mennä.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille, luennoitsijoille, ohjaajille, näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille ja järjestelyihin osallistuneille! Erityiskiitos Tallink Siljalle hyvästä vuosia jatkuneesta yhteistyöstä. Parin vuoden päästä sitten uudelleen!

Katso myös Kunnon Laivan kuvatunnelmia Facebookista ja verkkosivujen galleriasta.