Luennot

Kunnon Laivan luento-ohjelma ei jätä ketään kylmäksi. Starlightissa on vuosien aikana naurettu ja itketty, tehty suuria ja pieniä oivalluksia itsestä ja muista ja opittu paljon uutta. Luennot käsittelevät ajankohtaisia aiheita ja teemoja liikunnan, hyvinvoinnin ja asiakastyön ympärillä.

Luennot pidetään Starlightissa kansilla 7–8. Luento-ohjelmaa luotsaa valloittava Marja Hintikka! 

Marja Hintikka

 

Motivaatio myötävirrassa


Perjantai 23.8.


17.00 Laiva lähtee

 

17.15 Tervetuloa Kunnon Laivalle

 
Latin Waves
Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö

 

17.30 Kulttuuria etsimässä Jorma Uotinen, tanssija ja koreografi

Jorma Uotinen on suomalainen tanssija, laulaja ja koreografi. Hän toimi Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmän taiteellisena johtajana 1982-1991. Hän johti Suomen Kansallisbalettia vuosina 1992–2001. Kuopio tanssii ja soi -festivaalin taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2002.

Jorma on suomalaisen tanssitaiteen keskeisimpiä vaikuttajia. Tanssijana ja koreografina hän tuli kansainväliseen tietoisuuteen 1970-luvun lopulla. Pian monet hänen koreografiansa saavuttivat kulttiteoksen aseman tuoden suomalaiseen tanssielämään kokonaan uuden ulottuvuuden. Samalla hän toimi tienraivaajana monille nuorille tanssijakoreografeille, nimenomaan miehille, jotka olivat puuttuneet nykytanssin kentästä.

"Ei pidä pelätä erimielisyyksiä. Ihmisten täytyy oppia sietämään erilaisuutta. Olen ollut paljon johtotehtävissä ja korostanut aina sitä, että erimielisyydet pitää kohdata ja ratkaista", Uotinen sanoo. 

 

18.15 Uskomukset ja motivaatio – voiko niihin vaikuttaa? Annamari Heikkilä, työterveyspsykologi

Annamari on työterveyspsykologi ja psykoterapeutti. Hän haluaa auttaa asiakkaita elämään heidän itsensä näköistä, mielekästä elämää. Hyväksymis- ja omistautumisterapia on Annamarille tärkeä tukipilari ajattelussani ja työotteessa. Hän työskentelee yksilöiden, tiimien ja kokonaisten organisaatioiden kanssa. Psykologina hän haluaa olla rohkea, lämmin ja utelias. Asiakastyön lisäksi hän on kirjoittanut kirjoja ja blogeja. ”On tärkeää, että saan olla mukana tutkitun psykologisen tiedon välittäjänä monenlaisilla foorumeilla”.

 

19.00 Muutosvoimaa motivaatiosta! Lasse Seppänen, psyykkinen valmentaja

Lasse on työskennellyt viimeiset 18 vuotta liikuntaa aloittelevien elämäntapamuuttujien, kuntoilijoiden, yritysjohtajien sekä huippu-urheilijoiden kanssa. Hän on valmentanut tuhansia yksilöasiakkaita ja kouluttanut yli tuhat liikunta-alan ammattilaista. Lasse on myös tuottelias kirjailija, sillä hän on kirjoittanut 16 liikunta -ja hyvinvointiaiheista kirjaa, viimeisimpänä kirjan Motivaatio -perseelle potkimisen käsikirja (Fitra).

Lasse Seppäsen luennolla motivaatiosta otetaan lempeän tiukka niskalenkki, ravistellaan motivaatiojyvät akanoista ja otetaan luennolta mukaan käytännön ohjeet itsensä ja muiden motivoimiseksi.Kuinka motivoida ihmisiä, jotka tulevat vastaanotollemme ja valmennukseen toisten kehoittamina, koska heidän pitäisi ryhdistäytyä, alkaa kuntoilemaan, parantaa ruokavaliotaan tai vaikkapa laihtua? Kuinka motivoida henkilöitä, jotka haluaisivat tehdä muutoksen, mutta eivät itse ole valmiita tekemään asian eteen mitään? Entäpä he, jotka valittavat oireitaan, mutta eivät ota vastuuta omasta toiminnasta?

 

19.45 Päätös


21.00 Laivan house band


23.30 Anna Puu

 

Lauantai 24.8.


16.45 Laiva lähtee


17.00 Cocoon -tankotanssiesitys
Paula Kotilainen

 

17.05 Motivaation omavastuu Arto Ranta-aho, toimitusjohtaja

Jokainen ihminen on vastuussa omasta asenteestaan, motivaatiostaan ja energiastaan. Niin toisia kuin itseäänkin voi innostaa ja inspiroida kohti parempia suorituksia ja onnellisempaa elämää.
Merkityksellinen työ, yhteen hiileen puhaltaminen ja ilon kautta eteneminen ovat tienviittoja parempaan työelämään. Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho haastaa ja innostaa kuulijoita motivaatiota ja flow´ta käsittelevässä puheenvuorossaan, jossa osan matkaa taivalletaan huumorinkukka rintapielessä ja osin taas syvällisiäkin aprikoiden.

 

18.00 Motivoituna tavoitteisiin, saavutuksista motivaatiota Jukka Haapalainen, tanssitaiteilija, tanssinopettaja, tuottaja 

Opetustyö ja tuomarointi rytmittää Jukan arkea ja kuljettaa pitkin maailmaa Lontoon ja Helsingin tukikohtien lisäksi. Jukan oppilaisiin kuuluu useita tämän hetken kärkipareja, mutta myös aivan vasta-aloittaneita harrastajiakin. Hän tuntee erityisen suurta vastuuta vasta-alkajista, jotka kokevat tanssin ensimmäistä kertaa juuri hänen kauttaan. Jukan motto onkin, että hän pyrkii aina antamaan jokaiselle oppilaalle, asiakkaalle ja yleisölle vähän enemmän, kuin mitä he ovat tulleet hakemaan. Oma tanssistudio HSDS oli pitkäaikainen haave, jonka avulla Jukka haluaa yhdessä vaimonsa Sirpan kanssa antaa tanssille takaisin. Samalla intohimolla hän suhtautuu työhönsä tuomarina niin arvostetuissa tanssikisoissa kuin suosikkiformaatti Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassakin kymmenen vuoden ajan. Jukan mielestä jokainen tanssija ansaitsee tulla tuomaroiduksi mahdollisimman laadukkaasti ja korkealla tasolla.

Tanssilla on Jukan uralle vielä paljon annettavaa ja hän inspiroituu täydellä sydämellä kokonaisuuksista, jotka synnyttävät voimakkaita tunteita. Hän nauttii erityisesti tarinallisten tanssien tanssimisesta, joilla on hänelle itselleen merkitystä. Kisavuosina vahvoja tarinallisia tansseja olivat siksi Paso Doble ja Rumba ja siksi ne olivat usein Jukan suosiossa. Myöhemmin uralla vahvat ja hänelle itselleen erityisen merkitykselliset teokset ovat olleet Veren häät ja Suden morsian.

 

18.45 Marja Hintikka Show – motivaatio myötä- ja vastavirrassa

Voiko toisen motivaatiota sytyttää? Mikä ruokkii innostusta? Riittävätkö ammattilaisten keinot? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Marja Hintikan vetämässä keskustelussa, johon osallistuvat kaikki Starlightissa viikonlopun aikana luennoivat asiantuntijat.

20.00 Päätös


 

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

 

 

Jorma Uotinen

Jorma Uotinen

Annamari Heikkilä

Annamari Heikkilä

Lasse Seppänen

Lasse Seppänen  

Arto Ranta-ahoArto Ranta-Aho 

Jukka HaapalainenJukka Haapalainen